Година след отцепването от ИТН Искал министерски постДепутатът от ППДБ Радостин

...
Година след отцепването от ИТН Искал министерски постДепутатът от ППДБ Радостин
Коментари Харесай

Радостин Василев напуска и „Продължаваме промяната“

Година след отцепването от ИТН 
Искал министерски пост

Депутатът от ППДБ Радостин Василев се чака да разгласи през днешния ден, че напуща парламентарната група на ППДБ, обявиха пред “Труд news ” депутати от Политическа партия в Народното събрание. Самият Василев през днешния ден не беше видян в пленарна зала, а на фейсбук профила си някогашният състезателен министър и член на Има Такъв Народ написа, че ще даде конференция в Българска телеграфна агенция. Василев разгласи, че ще бъде дружно с членове на управителния съвет на гражданско придвижване “Силна България ” по отношение на обединението сред ПП-ДБ и ГЕРБ. “Съд и затвор за Бойко Борисов и грабителите на България! ”, разгласи Радостин Василев и анонсира, че няма да поддържа държавно управление ГЕРБ-СДС и ППДБ.

Пресконференцията на Василев идва на фона на финала на договарянията за кабинет сред ГЕРБ-СДС и ППДБ и все по-голямото неодобрение от съюза в групите на ГЕРБ и Политическа партия. Непотвърдена остана информацията, че Василев е желал министерски пост и след отхвърли да получи подобен, е решил да напусне Политическа партия.

През месец юни 2022 година Радостин Василев се отдели от “Има подобен народ ” (ИТН) дружно с депутатите Николай Радулов, Георги Георгиев, Иво Атанасов, Светлин Стоянов и Деян Петков.

Припомняме, че на 24 април основният прокурор Иван Гешев внесе в деловодството на 49-ото Народно заседание искане за събаряне на имунитета на Василев. Предложението за това пристигна от Софийската градска прокуратура.

Причината - абсурдът при разцепването на групата на “Има подобен народ ” предходната година, когато депутати на Слави Трифонов се оплакаха, че им е оказван напън да изоставен групата на партията и да поддържат “Продължаваме Промяната ”.
В известието на прокуратурата беше посочено, че Василев, посредством закани, е направил опит да принуди тогавашния народен представител Христинка Иванова да напусне парламентарната група на Има Такъв Народ в 47-ия парламент.

Преди последните договаряния за ротационното премиерстване, Василев написа във фейсбук, че “бъдещият кабинет “Габриел ” ще бъде аналог на кабинета “Беров ”. И още: “Кабинет на корупцията, който цели, както през 93-та година, да амнистира закононарушенията им против народа на България. Това е безспорна омерта ”.

Също без удостоверение от страна на Радостин Василев остана кулоарната информация, че недоволният народен представител ще популяризира записи за договарянията с Кирил Петков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР